Ons brein heeft een sterke invloed op wie we zijn en wat we doen. Volgens sommige onderzoekers is het zelfs zo: jij bént je brein.

Maar … is dat waar? Daarover spreekt Ilanah Pruis op woensdag 16 november 2022 tijdens een bijeenkomst van Deventer Denkt. 

De spreekster gaat aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken in op de argumenten vóór dit standpunt en kijkt vervolgens naar de weerleggingen die hier tegenin te brengen zijn. Waarbij de fascinerende werking van het brein langskomt en deze gekoppeld wordt aan filosofische standpunten en wat dit alles betekent voor het bestaan van God.

Ilanah Pruis heeft een master in hersenwetenschappen met een specialisatie in klinisch hersenonderzoek. Ze is een hersenonderzoeker en werkt momenteel aan haar promotieonderzoek in het Erasmus MC in Rotterdam. 

De bijeenkomst duurt van 20:00 – 21:30 uur. De deur gaat open om 19:30 uur. Na afloop kan men blijven napraten. De lezing (met Q&A) word gehouden in de gymzaal van Evangelisch Kindcentrum De Olijfboom, Enkdwarsstraat 2 in Deventer. 

Ga voor meer informatie naar deventerdenkt.nl.