Zaterdag 9 april organiseert het uitvaartteam van de Protestantse Gemeente Bathmen – Okkenbroek een Uitvaartdag.

De dag begint om 10.30 uur met muziek en een lezing door Marinus van den Berg, in onze regio geen onbekende. Hij werkte lange tijd als pastor in verpleeghuis Randerode in Apeldoorn en als pastoraal vormingswerker in Almelo. Talloze verpleegkundigen en verzorgenden hebben ooit les van hem gehad. Van den Berg is op dit moment geestelijk verzorger in de palliatieve zorg, auteur van vele boeken en begeleider op rouwgebied.

Op zijn eigen, sympathieke wijze vertelt hij over zijn rijke ervaring op het gebied van rouw, van mensen in situaties van verlies en verdriet. Rode draad in zijn werk: omgaan met de dood moet je niet wegstoppen. De dood hoort bij het leven. Door met elkaar te praten kun je leren op een menselijke manier om te gaan met afscheid en de dood. Dat is tevens de rode draad voor de Uitvaartdag in de Dorpskerk van Bathmen.

Inspirerend

Het bezoeken van deze Uitvaartdag kan bijzonder inspirerend zijn. We zijn van mening dat praten over het levenseinde en wat er allemaal bij komt kijken, iets is wat je het best bij leven kunt doen. Dat is best moeilijk. Maar voor nabestaanden kan het troostend zijn om te weten wat de wensen zijn omtrent afscheid, uitvaart, wie er bij betrokken moet worden en waar de uitvaart plaats moet vinden.

De kerk heeft een eeuwenlange praktijkervaring in het omgaan met sterven, uitvaart, verlies en rouw. Tijdens de Uitvaartdag wil ze dat laten zien. Al wandelend krijgen de bezoekers informatie over pastorale aandacht en rituelen bij het afscheid en de mogelijkheden rond de uitvaart. Elke bezoeker krijgt een brochure waar alle informatie nog een keer op een rijtje staat. Bezoekers zijn bovendien welkom om de prachtige kerkzaal met het nieuwe kerkinterieur te bekijken.

U kunt deze dag niet missen!

Een zwarte koets met paarden rijdt door Bathmen om u  attent te maken op de Uitvaartdag. In de kerk staan uitvaarteam, pastores, pastorale teams, bloemengroep, kerkmusicus Theo Tobé en gastvrouwen klaar om u te ontvangen met een kop koffie met iets lekkers erbij. In de stiltehoek is gelegenheid om een kaarsje te ontsteken of iets op te schrijven. De uitvaartondernemers Vredehof, Henk Klein Ovink en Akke Verhoeven presenteren zich met iets dat je niet vaak ziet bij een uitvaart, maar wat het wel heel bijzonder maakt. Lai-Yin is kunstenares, zij gaat met groot en klein afscheidsmonumenten maken. Er is extra aandacht voor ouders en kinderen met rouw. U kunt aanschuiven bij de boekentafel en bovendien krijgt elke bezoeker een brochure met alle informatie die op deze dag aangereikt wordt.

Ondanks het onderwerp, denken we dat deze dag ook best gezellig kan worden! Kom gerust een kijkje nemen op deze Uitvaartdag en wandel de Dorpskerk van Bathmen binnen.

Welkom zaterdag 9 april tussen 10.30 -16.00 uur! Meer informatie op www.pgbathmen.nl