Over

De Kerk heeft in Deventer altijd een belangrijke plaats gehad. Waarschijnlijk is de stad gesticht door de later heilig verklaarde Angelsaksische missionaris Lebuïnus (Liafwin), die in 768 de IJssel overstak, en een houten kerkje stichtte op de plek waar nu de naar hem genoemde Grote of Lebuïnuskerk staat.

Nog steeds heeft de christelijke Kerk een plek in onze mooie stad. De Kerk is helaas verbrokkeld. Informatie daarover is te vinden op diverse websites, maar een centrale plek waar een overzicht te vinden is, ontbrak. Om in deze leemte te voorzien is deze website opgestart. Op deze website bundelen en linken we naar actuele informatie over de Kerk in Deventer op de websites van de kerken in Deventer.

Doel van kerkindeventer.nl
Informatie over kerken in Deventer en hun activiteiten op een overzichtelijke manier bundelen en beschikbaar maken voor iedereen.

Inhoud website

    • Kerkindeventer.nl biedt een overzicht van kerken en geloofsgenootschappen in Deventer.
    • Kerkindeventer.nl biedt een overzicht van kerkdiensten en activiteiten met een link naar de website van de organisator.
    • Kerkindeventer.nl biedt een de mogelijkheid om activiteit aan te leveren via email. De redactie plaatst artikelen zelf na controle.

Disclaimer
Kerkindeventer.nl is niet verantwoordelijk voor de content die aangeleverd wordt door de organisatoren. Kerkindeventer.nl is ook niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de juistheid van de informatie op deze website. Voor vragen over een activiteit kunt u contact opnemen met de organisator van de activiteit. De bezoeker van de website moet zelf nagaan bij de organisatoren activiteit doorgaat. Aangeleverde afbeeldingen dienen vrij van rechten te zijn. 

Geschiedenis van Deventer op Wikipedia
Wie was Lebuïnus?

Zelf een bijdrage leveren?

Schrijf een stukje over je kerk of een kerkelijke activiteit en mail naar info@kerkindeventer.nl. Gebruik maximaal 500 woorden en doe er een of enkele afbeeldingen en een link bij naar een website of een emailadres voor contact over het evenement.

Voorwaarden voor plaatsing van activiteit/ vermelding kerkgenootschap op kerkindeventer.nl

  • Publicatie mailadres of website verplicht bij bericht. Dit zodat bezoekers van kerkindeventer.nl eventuele wijzigingen kunnen vinden alsook zelf contact kunnen opnemen met de organisatoren om na te gaan of een activiteit doorgaat.
  • Maximaal 500 woorden. Bij te veel woorden wordt het bericht niet geplaatst.
  • Een of meerdere afbeeldingen meesturen is verplicht. Aangeleverde afbeeldingen dienen vrij van rechten te zijn.

De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen te weigeren, te redigeren of in te korten. Eventuele auteursrechten blijven berusten bij de schrijver.

En… ook heel belangrijk: link deze website!