DEVENTER – Mensen uit verschillende kerken in Deventer komen in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juni elkaar om te bidden tijdens de Nacht van Gebed voor vervolgde christenen wereldwijd. De Nacht van Gebed wordt al vijftien jaar in Deventer gehouden. Het gaat om een landelijke activiteit van de organisatie Open Doors. In het hele land komen tijdens deze nacht duizenden mensen bij elkaar. Thema dit keer is “Mijn gebed maakt (g)een verschil.”

In veel landen worden christenen van verschillende geloofsrichtingen vervolgd om hun geloof. Ze worden gevangen gezet of vermoord. De vervolging neemt op dit moment sterk toe. Gelukkig zijn er ook voorbeelden van mensen die na een vaak jarenlange gevangenschap worden vrijgelaten. Tijdens de Nacht van Gebed wordt onder meer gebeden voor vervolgde christenen in India, Vietnam, Turkmenistan en Syrië. Het is voor vervolgden erg bemoedigend te weten dat er voor hen gebeden wordt. De Nacht van Gebed is ’s nachts omdat juist dan de eenzaamheid onder de gevangenen toeslaat. Bovendien bad Jezus ook ’s regelmatig nachts.

De Nacht van Gebed wordt gehouden in gebouw De Oase van de Filadelfiagemeente, Grevelingenstraat/hoek Deltalaan. De start is om 22.00 uur, de nacht eindigt om 02.00 uur. Er wordt in gebedsblokken gebeden aan de hand van videobeelden.

Voor informatie: Leo Polhuys, polhuys37@kpnmail.nl/06-54292503