Burgemeester Andries HeidemaHij staat al acht jaar in de rijke traditie van 200 jaar burgemeesters van Deventer. Hij ziet met zijn heldere opgeruimde blik de kansen, de spanningen maar ook de kracht van Deventer en zijn inwoners. Op dinsdagavond 9 juni is hij te gast in de Broederenkerk, burgemeester Andries Heidema. In een openbaar interview met Laetitia van der Lans vertelt hij wat het voor hem betekent om een schakel te zijn in de Deventer traditie. Of zoals hij het zelf zegt ‘om op de schouders van vorige burgemeesters te staan’.

Met trots en warmte spreekt hij over de mensen in Deventer en de omliggende dorpen. Hij ziet de betrokkenheid op elkaar en nieuwe vormen van naoberschap die ontstaan. Met overtuiging spreekt hij over de betekenis van religie voor de samenleving en de rol die kerken kunnen spelen maar ook over de kansen die er nog liggen. Over de godsdiensten en nationaliteiten in deze stad, over verschillen en overeenkomsten. Op al deze onderwerpen zal hij in gaan maar ook op reacties en vragen van de aanwezigen.

Tenslotte vertelt de burgemeester, die zelf lid is van de samenwerkende 3GK, hoe hij zelf op adem komt, welke tekst en persoon hem bijzonder raken, waar hij tot rust komt en wat de bron is van waaruit hij leeft.

Het gesprek wordt afgewisseld met jong muzikaal Deventer talent zoals pianiste Ophélie Dimmendaal en het Trio Scioccante, Femke de Jong en Inge Zijlstra op fluit en Luuk Schlette op piano.

Iedereen is welkom om op deze bijzondere manier nader kennis te maken met burgemeester Heidema, in de Broederenkerk, in het hart van de stad.

Dinsdag 9 juni 2015| Broederenkerk| aanvang 20.00 uur| inloop vanaf 19.30 uur| entree: € 5,-| Broederenstraat 16 in Deventer.

De Broederenkerk in Deventer behoort tot de RK Heilige Lebuinus parochie van Deventer en omstreken, www.heiligelebuinus.nl